Van Rompuy belooft “extra bijdrage” voor Afghanistan

DM

Premier Herman van Rompuy (CD&V) belooft dat Belgiƫ nog een extra bijdrage zal leveren voor de internationale operaties in Afghanistan. Dat meldt de VRT-nieuwsredactie.

Europees-Amerikaanse conferentie
De premier deed die belofte op een conferentie in Brussel, waar toppolitici uit de Verenigde Staten en Europa aan deelnemen. Dat zogenaamde Brussels Forum is vanavond van start gegaan.
In zijn openingstoespraak zei Van Rompuy dat er voor Afghanistan nog meer moet worden gedaan. “Ik zal proberen om voor de top van de NAVO, begin april, een beslissing te nemen over een bijkomende bijdrage vanuit BelgiĆ«”, aldus de premier.

“Iets civiel-militairs”
Over wat die bijdrage inhoudt, bleef Van Rompuy op de vlakte. Meer details dan dat het over iets civiel-militairs zou gaan, wou hij niet kwijt.

John McCain

Op de conferentie bespreken Amerikaanse en Europese politici op een informele manier allerlei wereldproblemen. Onder meer senator John Mc Cain, de verliezer van de laatste Amerikaanse presidentsverkiezingen, en de baas van de Wereldbank, Robert Zoellick, zijn van de partij.

Bron: De Morgen, 24/03/2009