Criminalisering van de vredesbeweging in Straatsburg is onaanvaardbaar

Pieter Teirlinck

Zoals verwacht is er slechts één beeld de wereld rondgegaan: dat van zware rellen en brandende gebouwen. De duizenden betogers uit tientallen verschillende landen, met een duidelijke boodschap aan de regeringsleiders kwamen niet echt in beeld. Wat niet kan gezegd worden van diezelfde wereldleiders die in grote kameraadschappelijkheid samen over de Europabrug flaneerden onder het geraas van een aantal Franse gevechtsvliegtuigen die de Franse driekleur in de lucht tekenden.
Lees verder

NAVO-tegenconferentie, een verslag

Pieter Teirlinck

Zo’n zes kilometer ten zuiden van Straatsburg ging een NAVO-tegenconferentie door in een sporthal. Op het openingsdebat waren zo’n 350 mensen aanwezig maar er ontbraken twee sprekers: Tariq Ali en Bianca Jagger. Het vliegtuig van president Obama landde namelijk tezelfdertijd met hun vliegtuig, waardoor alle verkeer rond de luchthaven stilgelegd werd en alle reizigers dus voor onbepaalde tijd vast kwamen te zitten.
Lees verder

Verslag NAVO-debat

Pieter Becuwe

Naar aanleiding van het zestigjarig bestaan van de NAVO en exact één week voor de NAVO-top in Straatsburg-Kehl, organiseerde Vrede vzw een debat over het verleden, het heden en de toekomst van de Noord-Atlantische Verdragsorganisatie (NAVO). Het debat had plaats op donderdag 26 maart om 20 uur in het Geuzenhuis te Gent.

Lees verder